Costuri de intretinere pentru pisici

Timp necesar lecturii: 3 minute

Asigurați-vă că stiti pretul de intretinere al unei pisici inainte de a adopta una!

A fi un proprietar responsabil de pisici inseamna sa aveti anumite obligații financiare. 

Dacă nu sunteți într-o poziție sau nu sunteți dispus să suportați aceste costuri, poate este mai bine să nu va luați o pisică. 

Dacă bugetul tău este strâns, dar ești dispus să faci anumite sacrificii de dragul de a avea plăcerile unei pisici în viața ta, atunci poți fi capabil să îndeplinești acest vis.

Este dificil să-i reziști acelui pisoi drăguț din cutia „liberă pentru o casă bună” sau acelui prietenos pisic de pe stradă care te roagă să vină acasă cu tine, dar dacă nu îți poți permite să îi asiguri nevoile de baza, probabil e mai bine sa nu il adopti. 

Din fericire, exista mai multe opțiuni dacă dragostea dvs. pentru pisici depășește cu mult mijloacele dvs. de a le îngriji corect.

Nevoile de bază pentru pisici

Pisicile au anumite nevoi de bază, care deseori împart diferența între o pisica maidaneza și o pisică dintr-o casă cu un proprietar responsabil. Aceste nevoi includ:

  1. Mâncarea, de cea mai înaltă calitate pe care v-o puteți permite
  2. Un mediu sigur pentru interior doar cu câteva excepții
  3. Sterilizarea, asigurata de un medic veterinar
  4. Vaccinările de bază , furnizate de un medic veterinar
  5. Un control veterinar de rutina anual
  6. Pregatirea pentru ingrijiri veterinare de urgență atunci când o pisică este bolnavă

Dacă nu sunteți pregătit să plătiți pentru acestea inseamna ca nu vă puteți permite să dețineți o pisică, momentan, si este cel mai bine sa nu va achizitionati una.

Costurile pentru îngrijirea pisicii

Aceste costuri variază în funcție de locație, dimensiune, vârstă și starea de sănătate a pisicii dvs. și sunt doar estimări generale, dar vă vor crea o idee despre costurile pe care va trebui sa le suportati:

  • Mâncare de calitate: 70 – 100 RON pe lună. ( Vezi aiciLuați în considerare că veți cheltui mai mult pentru o cină la un restaurant.
  • Litiera (prețul variază). Puteți obține o litiera cu preturi cuprinse între 30 și 800 RON pentru o litiera „de lux”. O pungă de 14 kilograme cu cel mai bun nisip pentru pisici costă în jur de 90 RON, iar acesta ar trebui să tina aproape două luni pentru o pisică. S-ar putea să plătești mai mult pentru o singura cina in oras.
  • Sterilizare: (costul variază). Există multe clinici care au costuri reduse în Romania, care ar putea oferi serviciul pentru sub 250 RON pentru sterilizare. Acest cost este mic în comparație cu costul de intretinere ale unei pisici mamă și a pisoiilor nou-născuți care rezultă dintr-o sarcină neașteptată.
  • Vaccinările de bază: (costul variază). Există multe clinici de vaccinare low-cost disponibile. Costurile se ridica undeva la 250 RON pentru seria completă din primul an.
  • Examenul veterinar anual: (costul variază). Un examen amănunțit, inclusiv un control dentar și niste analize de sânge, va varia de la 400 RON până la 800 RON.
  • Îngrijiri veterinare de urgență: nu există o modalitate reală de a estima aceste costuri, deoarece acestea variază în funcție de vârsta, starea generală și exactitatea starii pisicii. Asigurarea veterinară poate atenua oarecum aceste costuri. Daca va lipseste asigurarea, rezervați bani în fiecare lună pentru un „fond de urgență veterinară” de cel puțin 50 RON pe săptămână și puneți-i într-un sertar, pentru a fi alocati doar pentru urgențe ale pisicii.

Prețul tragic al iresponsabilității

Adăposturile din Romania sunt atât de pline, încât între  1 și 2 milioane de pisici și câini  sunt eutanasiați în fiecare an. 

Milioane de alte pisici duc o viață dura pe stradă și întâmpină moarte tragica timpurie. Aceste tragedii inutile sunt de multe ori cauzate direct de persoane care se comporta iresponsabil, chiar dacă au intenții bune.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!